Právě je 08 zář 2010 13:35

Resurs - přísada do oleje - zkušenosti? 
Autor Zpráva

Příspěvek Resurs - přísada do oleje - zkušenosti?
Ahojte,
máte někdo zkušenosti s touto přísadou do motoru a převodovky? Mě to doporučil kamarád tak jsem to zkusil. Vzhledem k tomu, že moje W124 má už přes 420.000 km tak jsem jí chtěl dopřát trochu povyražení. :stern:
Mají teď novou řadu produktů (http://www.resurs.cz) tak jsem koupil Fleet do motoru i automatu. Nějaké závažné problémy jsem neměl. Motor se slyšitelně ztišil a zklidnil, snížila se trochu spotřeba, automat řadí plynulej, odstranila se nepříjemná věc, když jsem motor vytočil a pak sundal nohu z plynu tak tu vyšší rychlost tam pěkně řachla. Toto to už nedělá.
Takže maximální spokojenost a cena myslím není tak špatná.

Má někdo nějakou zkušenost?

Díky

L.
:stern:

13 kvě 2010 08:23
Profil E-mail

Auto: W124 300CE
Příspěvek Re: Resurs - přísada do oleje - zkušenosti?
Nic proti, ale že by pokus o reklamu?
Když už to máš a je to tak super, a přitom se ptáš na zkušenosti, jako bys to chtěl teprve koupit... :x
Já bych teda do oleje žádné přídavné srágory nelil, ale každému podle jeho vkusu.

13 kvě 2010 14:15
Profil E-mail

Auto: W124 400E
domena 14 dni stara, "recenzent" zaregistrovanej vcera

blbej pokus o promo.

Ale jestli chces, dej nam par plechovek zdarma a treba ti tu nekdo promo udela kdyz je to takovej zazrak...

13 kvě 2010 19:58
Profil E-mail ICQ Zobrazit autorovy stránky

Auto: W211 320 CDI
My máme zkušenosti defakto stejné. Máme to ve všech MB (W202, 210, 211) a naprostá spokojenost. Takže tak moje "reklama" k tomuto...

:stern:

14 kvě 2010 06:52
Profil E-mail ICQ

Zviratko píše:
domena 14 dni stara, "recenzent" zaregistrovanej vcera

blbej pokus o promo.

Ale jestli chces, dej nam par plechovek zdarma a treba ti tu nekdo promo udela kdyz je to takovej zazrak...

Dal bych ti pár plechovek zadara, ale to bych je musel cvaknout ze svého a mě by tvoje "recenze" moc nepomohla. :))
Napsal jsem svůj názor na něco co mě funguje. Toť vše, vem si z toho co chceš. :)

14 kvě 2010 07:09
Profil E-mail

Auto: Mercedes Benz W126 300 SE, Porsche 928S
Nejsem v zásadě proti přísadám a občas je použiji do motocyklů i aut. Za ta léta jsem se "ustálil" na jednom přípravku, který se mi osvědčil v motocyklu BMW (hluk, vibrace, spotřeba, starty), ale na druhou stranu účinek u aut nebyl tak markantní, byť znatelný byl. Vloni jsem dal na doporučení známého a zkusil jiný prostředek, ale pocitově ani v měřitelných hodnotách se nic nezměnilo. Můj názor - někdy asi nepomůže ale ani neublíží a mám dobrý pocit...

14 kvě 2010 09:40
Profil E-mail

Auto: Mercedes Benz CLK 320 [W208]
Hm hm tohle by me v skutku docela zaujalo, mam najeto uz prez 225.000 km a tenhle prevodovkovej a motorovej koktejl kdyby pomohl/ochranil tak by to rozhodne potesilo

15 kvě 2010 23:50
Profil E-mail

Auto: Mercedes Benz W126 300 SE, Porsche 928S
Ten druhý prostředek, co mám a co jsem velký účinek v motoru nezaznamenal, se jmenuje Metaltec-1 (neobchoduju s ním, nechci dělat reklamu!), je na jiné bázi než ostatní (je to řídká načervenalá tekutina) a používá se mj. i do převodovek, diferáků apod., tam ho chci ještě zkusit dát a uvidíme.. Ten první, pocitově účinnější je Oiltritment od Innotechu. Snad jsem se zveřejněním názvu ničemu neprovinil...

16 kvě 2010 13:39
Profil E-mail

Auto: citroen c5
Nabízím aditiva RESURS, RESURS DIESEL,RESURS FLEET, OIL MAGNET, k ošetření motorů a převodovek na bázi mikročástic mědi , chromu a MoS2.Informace o produkci a prodeji , web výrobce VMP AUTO na (www.aditivaresurs.webnode.cz ). Zajímají mě zkušenosti uživatelů s touto produkcí .
Díky, M.M

28 črc 2010 09:36
Profil E-mail

Auto: W126 420SE, W123 200D
On je prý velkej rozdíl mezi MILITEC-1 a METALTEC-1, ten druhej je prý míň účinný, nikdy jsem to do ničeho nenalil, ale určitě to chci zkusit do číny, uvidíme, co to udělá... Vejdi a neubliž...

28 črc 2010 10:22
Profil E-mail

Auto: W210 E 290 Turbodiesel Avantgarde 96/97
jiz x krat citovana serie clanku, takze mytus desaty:
http://oleje.cz/index.php?left=main&page=clanky_mytus10

28 črc 2010 11:43
Profil E-mail

Auto: W126 420SE, W123 200D
Sice podobným věcem taky moc nevěřím, ale když i pár lidí říká, že je to znatelný, že se ztiší chod motoru, jako tvrdí třeba Ivanw126?
a mimochodem, o tomto se diskutuje snad všude. Tady je o tom třetí příspěvek od našeho doktora:

http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php ... c&start=15

28 črc 2010 14:17
Profil E-mail

Auto: W210 E 290 Turbodiesel Avantgarde 96/97
jelen226: pripadne ztiseni motoru nikdo nezpochybnuje, druha strana mince /podle toho clanku, co sem pastnul/ je po nejake dobe koroze!

28 črc 2010 21:04
Profil E-mail

Auto: C220D W202
Tiež zaujímavé čítanie potvrdzujúce skorej názor mfh777

http://www.mjauto.cz/jiricech/jiricech. ... EDsady.htm

29 črc 2010 14:35
Profil E-mail

Auto: citroen c5
Díky za reakci. Znám články pana Ing. Čecha, propaguje jedině Bishop original přísady. K Bishop se nemohu moc vyjádřit je to postavené na tzv. permanentní difuzi povrchu kovu. Bishop je prodáván v USA odkud pochází pod názvem LUBRILON jako prodejce je uvedena XcelPlus International Inc 2649 Greys Point Rd Topping Va 23169, původně v 7O. tých letech své výrobky prodával John Bishop a společníci systémem MLM ( teleshoping ) pod názvem SLICK50 a to až do rozdělení a soudních sporů partnerů. V té době okolo roku 1970 byla jeho receptura schválena pro použití v leteckém motoru Americkým úřadem pro letectví. Ostatní informace o produkci Bishop na stránkách prodejce. Já prodávám RESURS, není to aditivum v pravém slova smyslu. Aditiva mají vylepšit viskozitu oleje, Resurs je přípravek na bázi pevných částic Molybdendisulfidu (MoS2), mědného prášku, chromu a synt.oleje. Nereaguje s olejem po přidání do oleje je olejem volně unášen.Částice jsou menší než mikron a tak volně prostupují olejovým filtrem, co se zachytí je dále vyplaveveno, tak jak motorový olej proudí přes filtr. Působením tlaku a teploty jsou částice mechanicky tlačeny ke stěně válce v motoru, tam kde je poškozený povrch rýhy a vrypy tam tam se vrství pod tlakem a dochází k pokovení povrchu. Pokovením dochází k vyhlazení stěn a výraznému snížení tření. Efekt vydrží po dobu od do výměny oleje.
MoS2 je jedna z nejlépe kluzných látek. Problém je v zrnitosti. Molyka musí být o zrnitosti do max. 3 mikronů aby nedocházelo k ucpání mazacích kanálků a sedimentaci. To je velmi pracné a nákladné, proto výrobci aditiv nahrazují MoS2 jinými pevnými sloučeninami ( třeba teflon, keramika, grafit atd. ) s tím že již byla dle jejich interpretace molyka překonána. Není to pravda naopak nejznámnější výrobce s ucelenou řadou výrobků aditiv, vlastní řadou motorových olejů, a dalších petrochemických přípravků Německý LIQUI MOLLY neustále pracuje a vyvíjí produkty s MoS2.
Dokonce pan Ing. Jiří Čech toto potvrzuje a sice dovolím si citovat jeho odpověď na dotaz čtenáře pana Luďka Pavluse právě na přípravky s MoS2 ( článek z webu skoda.panda id 432, Moje vlastní zkušenosti ze dne 18.5.2004 ) cituji : Molybdensulfid na rozdíl od PTFE ( teflon ) , může fungovat a asi funguje, protože jde o zcela jinou sloučeninu, celkem úspěšně byla zkoušena za války.
Co je uváděno o přípravcích s chlorem je pravda. Chlor je také vynikající kluzná látka, možná nejlepší, ale v motorovém oleji degraduje a má vysoce korozivní účinky. Resurs neobsahuje žádný chlor.
Teď mi dovolte trochu promo a proč pořád omílám RESURS. Ať tak nebo tak, vždy budou motoristé rozděleni na používající aditiva a nepoužívající. Já mám názor ten že u nového vozu je to k ničemu, dokonce se nesmí přidávat nic co obsahuje pevné částice dokud je vůz v záběhu. Pokud však má vozidlo najeto více Km, jezdíte sportovně, máte úpravu výkonu motoru, vozidlo často jezdí s přívěsem, motor ztrácí výkon atd. pak bych to zvážil. Jsem přesvědčen ze lze motoru dost ulevit.
Samostatnou kapitolou jsou testy těchto přípavků, no k tomu asi tolik že testy vám předloží všichni co něco do motoru vyábí.100% ověřené a čím více tím lépe. Já jsem sice určitým zastáncem aditiv ale poškodit motor bych si teda nechtěl ani omylem, proto jsem dost zvažoval od koho a co koupit. Tak toto jsou jsou argumenty výrobce VMP AUTO
- vyrábí se celá řada produktů maziv kromě RESURS do motorů, maziva do ložisek, převodů, pístů, nástřiky vrtných souprav atd. Do ČR se to nedováží, použití je jen ve strojírenství a těžkém průmyslu.
- výrobky se expedují do více jak 30 ti zemí
- VMP AUTO je držitelem 24 patentů
- proces pokovení povrchu je zařazen mezi 100 nejvýznamnější vynálezy Ruské federace
- v roce 2006 byla spol. VMP AUTO oceněna za vývoj remetalizentů ( pokovení ) bronzovou medailí na mezinárodním sympoziu vynálezů Lepine Paříž, Francie
- společnost je držitelem certifikace systému managementu jakosti ISO 9001jak V Rusku tak v ČR
- všechny výrobky mají Bezpečnostní listy ČR
- v květnu 2010 byla spol.VMP AUTO jako zatím jediná Ruská společnost vyrábějící maziva přijata do institutu NLGI - National Lubricating Grease Institut se sídlem v USA. NLGI je mezinárodní asociace založená v roce 1933 sdružující nejvýznamnější výrobce maziv a petrochemie čítající více jak 180 producentů z 50 ti zemí světa. NLGI je oficiální tvůrce mezinárodní stupnice mazivosti.

Pokud to někoho zajímá informace jsou na webu výrobce http://www.smazka.ru ( lze to převést do angličtiny) dále můj web http://www.aditivaresurs.webnode.cz

Jde pouze o můj názor a příspěvek k tématu, díky M.M.

30 črc 2010 00:08
Profil E-mail