211 200CDi problém ABS
-
Autor tématu - hvězdička
- Auto: Se to mění.. Ale Patroly mám pořád :)
- Věk: 53
- Kontaktovat uživatele:
211 200CDi problém ABS
Ahoj lidi, potýkám se s problémem. Svítí porucha ABS a ESP. Diagnostika říká levé zadní čidlo. Vyměnil jsem nejdřív za starší, pak za nové, ale pořád stejná chyba na diagnostice. Mám podezření, že je chyba někde na trase. Je po cestě nějaká svorkovnice, kde by mohl být studeňák? Případně kde vepředu to můžu jako celek té trasy poměřit. Tedy jaká svorkovníce(na SBC?-to samo o sobě by mělo být O.k.) Pokud ano, jaké piny. Nějaké schémátko? Auto totiž po odstávce chvilku jede normálně, ale pak padne do nouze a je jalový. Tedy vycházím z toho, že dostává zmatené údaje od kol a tak takhle reaguje. Díky za případné rady.
-
- hvězda
- Auto: W124 300E-24, S204 180 Kompressor
- Věk: 41
Re: 211 200CDi problém ABS
Většinou je uhnilý ten magnetický kroužek na poloose. Snímač i s kabeláží je zpravidla OK.
-
Autor tématu - hvězdička
- Kontaktovat uživatele:
To už jsem taky zaslechl, že by mohlo být. Tady je problém, že to je slabá verze, kdy se poloosy strkají dovnitř difu a jen tak to prostě vyndat nejde :( Ale asi teda půjdu nejdříve po tom kroužku. Děkuju ;)
edit---doplnění: Tak teď jsem čidlo vyndal a žádný perforovaný kroužek tam není. Pokud to nefunnguje na jiném principu. A pokud by tam měl být, pak je vysoká pravděpodobnost chyby právě zde. A pokud tedy opravdu chybí, dá se koupit? Samo se půjdu podívat taky :)
edit---doplnění: Tak teď jsem čidlo vyndal a žádný perforovaný kroužek tam není. Pokud to nefunnguje na jiném principu. A pokud by tam měl být, pak je vysoká pravděpodobnost chyby právě zde. A pokud tedy opravdu chybí, dá se koupit? Samo se půjdu podívat taky :)
-
Autor tématu - hvězdička
- Kontaktovat uživatele:
Tak kroužky koupit jdou. Teď ještě to vydolovat ven.
-
Autor tématu - hvězdička
- Kontaktovat uživatele:
No...ony jsou magnetické, tedy bez drážkování. Ale když jsme to probírali, tak tím to asi taky nebude. Totiž chyba ABS vymazat nejde. Nevidí čidlo. Kdyby to ukazovalo bez signálu, tak se to vymaže a projeví po rozjezdu. Ale tady to nevidí čidlo. Takže kroužek pozastavím a prostě musím zjistit jak a kam to vede. Nemá někdo shcéma?
-
- hvězda
- Auto: W124 300E-24, S204 180 Kompressor
- Věk: 41
Taky jsem to psal, že je magnetický. *jokingly*
Jestli se to chová takhle, mám obavu, že budeš muset jít prostě po kabelu...někde to přerušený být musí, pokud ho jednotka vůbec nevidí.
Jestli se to chová takhle, mám obavu, že budeš muset jít prostě po kabelu...někde to přerušený být musí, pokud ho jednotka vůbec nevidí.
-
- hvězda
origo diagnostika přece musí napsat, jestli signál přerušen nebo ne. napíchnul jsi to na diagnostiku nebo na čínskou věšteckou kouli?
-
Autor tématu - hvězdička
- Kontaktovat uživatele:
Napíchnul jsem to na diagnostiku za fakt hodně peněz. Origo v dosahu zatím bohužel nemám. V tuhle chvíli by mi stačilo vědět, které dva dráty mám kde proměřit a budu alespoň vědět.
-
Autor tématu - hvězdička
- Kontaktovat uživatele:
Vím, že jsi to psal. Ale nějak mi to proklouzlo a docvaklo, až když jsem si na to přišel sám :D Že budu muset jít po drátech jsem psal už v úvodu, ale schéma dosud nemám k dispozici.
-
- Administrátor
- Auto: W210 + 3 x W201 + B 200 CDI + Stardiag C3 + C5
- Věk: 62
chceš schéma el. ? není W211 jako W211, takže dej VIN a pak snad bude schéma ;)
-
- hvězda
- Auto: to obcas tak pribejva, ze uz se to sem nevejde
Husky-John píše: ↑úte 21.02.2023, 10:36 ...že to je slabá verze, kdy se poloosy strkají dovnitř difu...
tvl to jsou zase perly tady *jokingly* ta posledni je nejvetsi ]:->
-
- Administrátor
no jo, holt česká tvorba *jokingly*W463 píše: ↑úte 21.02.2023, 19:45Husky-John píše: ↑úte 21.02.2023, 10:36 ...že to je slabá verze, kdy se poloosy strkají dovnitř difu...tvl to jsou zase perly tady *jokingly* ta posledni je nejvetsi ]:->
-
Autor tématu - hvězdička
- Kontaktovat uživatele:
A jeje...moudro promluvilo.. Lidi, byl jsem v servisu, kde ta diagnostika stála snad sto litrů a absolutně příšerný částky ročně dávají za aktualizace. Ale neumí vlézt do systému, jako origo mercedesí. Takže má odpověď byla adekvátní "věštecké kouli"
Že je třeba VIN pochopitelně vím, ale ptal jsem se, jestli to vůbec někdo tady umí. No v každém případě tady je:
WDB2110041A647200
Ale abych doplnil... Když tady pánovi přijde úsměvné to s těma "poloosama do difu"(kdo trochu ví, nebude to považovat za nic zvláštního. Prostě tady se strká rovnou dovnitř, u větších difů je přichycená zvenku šroubama po obvodu vnitřního kloubu. Tudíž se dají uvolnit, poloosu lze vyklonit a z těhlice vytáhnout bez jejího odklonění. Což jsem pro výměnu kroužku musel udělat. Kde že je ta perla? ;)
A co je "perlivého" na tom, když se ptám, jestli někde po cestě není někde konektor, kde by mohl být blbý kontakt(tedy tzv. "studeňák")? Nepřijde mi. Dozvěděl jsem se tolik, že dotyční nevědí čemu se smějí, ale odpověď nemají..
Njn. pánové, nic ve zlým ;) ...nejsem sice mercedesí guru, ale úplně nevědomý taky ne. A potřeboval jsem radu. Tak zkuste plodit rady a ne jízlivé poznámky ;) Hezký víkend všem :) A o schémátko dál prosím :D
Že je třeba VIN pochopitelně vím, ale ptal jsem se, jestli to vůbec někdo tady umí. No v každém případě tady je:
WDB2110041A647200
Ale abych doplnil... Když tady pánovi přijde úsměvné to s těma "poloosama do difu"(kdo trochu ví, nebude to považovat za nic zvláštního. Prostě tady se strká rovnou dovnitř, u větších difů je přichycená zvenku šroubama po obvodu vnitřního kloubu. Tudíž se dají uvolnit, poloosu lze vyklonit a z těhlice vytáhnout bez jejího odklonění. Což jsem pro výměnu kroužku musel udělat. Kde že je ta perla? ;)
A co je "perlivého" na tom, když se ptám, jestli někde po cestě není někde konektor, kde by mohl být blbý kontakt(tedy tzv. "studeňák")? Nepřijde mi. Dozvěděl jsem se tolik, že dotyční nevědí čemu se smějí, ale odpověď nemají..
Njn. pánové, nic ve zlým ;) ...nejsem sice mercedesí guru, ale úplně nevědomý taky ne. A potřeboval jsem radu. Tak zkuste plodit rady a ne jízlivé poznámky ;) Hezký víkend všem :) A o schémátko dál prosím :D
-
- Administrátor
no, ono je taky důležité popsat jak se to projevuje, svítí kontr. ABS hned po nastartování, nebo se rozsvítí až po rozjetí od rychlosti cca 40 km/hod ?Husky-John píše: ↑pát 24.02.2023, 15:32 WDB2110041A647200
Už to vidím [:-} rok výr. 19.07.2004, z německa, SA code : 450 Taxi international ;) SBC - hmm :-/
impulsní kroužek na poloosu má č. A 2303570182 a stojí v originálu 389,- kč bez D. ale dělá to i druhoška ;) při výměně není nutno vyndavat poloosu z dif. ven, dělá se to na autě, jen musíš vytáhnout poloosu z těhlice a pak odstranit starý kroužek, vše očistit od koroze a naklepnout nový kroužek.
Jinak schéma SBC máš tady ;) snímače kol mají ozn. L6/1 - L6/2 - L6/3 - L6/4 konektory jsou značeny X
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- hvězda
- Auto: to obcas tak pribejva, ze uz se to sem nevejde
ano, presne tak....takze nejaka slaba nebo silna *jokingly* verze je uplne uprdele ]:-> dela se to na aute, na diff se ani neni treba zadnym pohledem divat :-*Merc124 píše: ↑pát 24.02.2023, 18:59 ...při výměně není nutno vyndavat poloosu z dif. ven, dělá se to na autě, jen musíš vytáhnout poloosu z těhlice a pak odstranit starý kroužek, vše očistit od koroze a naklepnout nový kroužek.
Jinak schéma SBC máš tady ;) [/color][/i][/b]
(Elektrischer Schaltplan Steuergera¨t Electronic-Stability-Program _(ESP_)).pdf
snímače kol mají ozn. L6/1 - L6/2 - L6/3 - L6/4 konektory jsou značeny X