dosla nafta


PřemekD
kometa
Příspěvky: 2025
Registrován: stř 06.08.2008, 12:43
Auto: Několikero
Bydliště: Jihlava, Šafaříkova 28, T. 608284817
Věk: 71

Re: dosla nafta

Příspěvek od PřemekD »

Vyřaď to.
Auta od roku 93 mají palivový okruh valepšený nějakým fašistickým sabotérem.
Kdysi dopravní čerpadlo sálo naftu přes skleničku z nádrže, a pak jí posílalo do příslušnejch ohřejvačů, filtrů,....a včechno vedení bylo na průtokový šrouby.
Pak si najednou ten nacistickej zkurvysyn řek: to je na hovno, moc jednoduchý, a moc spolehlivý, je třeba to rozjebat.
No a vymyslel to tak, že pumpa saje naftu z nádrže přes všemožný kurvítka, a nakonec jí tlakem posílá do čerpadla. Což je samozřejmě špatně.
Takže sebemenší netěsnost v podtlakovým potrubí který je těsněný O-kroužkama :-! se ihned projeví mikroskopickým přisáváním vzduchu. Když to bude v tlaku, tak se to většinou přitlačí a funguje, maximálně to začne lehce rosit. O šroubení nemluvím, tam je to 100% bezproblémový.
Neznám problém z palivovým systémem do rv 93, zato potom je to fšechno napíčuhoven, neustálé problémy. Kolegové potvrdí, že je třeba mít neustále v zásobě 50ks O-kroužků - a jsou tam různé velikosti- v zásobě, abych nešťastníka opravil.
Nová doba, svět se v prdel obrací. :'(
Howg. *drink*

ondrejbrezina
hvězdička
Příspěvky: 86
Registrován: ned 04.10.2020, 21:12
Auto: Mercedes-Benz W140 350TD a 300SE + W202 220cdi
Věk: 22

Re: dosla nafta

Příspěvek od ondrejbrezina »

Jojo máš pravdu tady je podávačka až na vysokotlaku a stáčí málo a je to v prdeli. Nakonec sem vyměnil všechny okroužky co sem na motoru našel a už to maká :) ale chce to předělat, protože ty rychlospojky sou po 300tkm dost vyklepané a mají vůli takže to bude zachvilku zas :D na naftovém mamutu (1993) mám podávačku jako první z nádrže a až pak to jde pod tlakem do výměníku, filtru a čerpadla to není tak náročné na těsnist.. zajímavé, že jiné auta s 1. generací commonrailu třeba AR nebo Fiat co to spolu s MB vyvíjeli a montovali asi od roku 1997 mají podávačku v nádrži a žádné padání nafty tam prostě nehrozí, tady ji dali až na konec větve a ještě mechanickou :D

No, šťourání v plovákách nádrže a nafta až na prdeli mě časem nemine bo sem to dotankoval do plna a ručička lehla k nule 😅 ale po hraní si s klíčem se vzpamatovala
Odpovědět