Fórum bylo aktualizováno, pro více informací mrkněte sem: viewtopic.php?f=10&t=70529

Grafika se bude postupně za provozu měnit - není potřeba psát stále dokola stížnosti že je to hnusný. Je to výchozí vzhled phpbb systému.

brzdy ze W124 na W201


Autor tématu
JEKL
hvězdička
Příspěvky: 344
Registrován: Pá 22.08.2008, 12:56
Auto: W201 a W208 ex W124
Místo/Bydliště: Blatná
Věk: 21
Stav: Offline

brzdy ze W124 na W201

Příspěvek od JEKL » Ne 22.05.2016, 14:04

Pánové budou pasovat 4 pístky z W124 320E s větranými kotouči a zadní z W124 T-model na W201 ? Díky




Přemek Doležal
král hvězd
Příspěvky: 18903
Registrován: Pá 03.12.2010, 0:20
Auto: W 124, a jiná, a jiná...
Místo/Bydliště: Jihlava, Šafaříkova 28
Věk: 66
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: brzdy ze W124 na W201

Příspěvek od Přemek Doležal » Po 23.05.2016, 8:47

Dle mě ano.




fíkus
král hvězd
Příspěvky: 5500
Registrován: So 16.06.2012, 19:55
Auto: W124 300 TD, Range Rover '76
Stav: Offline

Re: brzdy ze W124 na W201

Příspěvek od fíkus » Po 23.05.2016, 17:47

Vždyť W124 převzala podvozek z W201, tedy kromě vrcholných verzí jako je E400 nebo E500 a podobné. Pasovat to bude.




Fridrich
Stav: Offline

Re: brzdy ze W124 na W201

Příspěvek od Fridrich » Po 23.05.2016, 20:00

Tezko rict, u 124 se davaly tyhle brzdy pouze k dospelejm motorum s tzv. sportline ramenama, kde je napevno vrzak a jeho telo ma jiny tvar. Mistni clen Jeremi je daval do 230CE a musel to dat i s ramenama




ragulin
hvězdička
Příspěvky: 94
Registrován: So 20.08.2011, 21:13
Auto: 190e (karburátor weber), 190 2.5d, 190e 2.3
Místo/Bydliště: Plzeň jih
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: brzdy ze W124 na W201

Příspěvek od ragulin » Po 23.05.2016, 20:30

jdou tam, ale bacha na disk kola, špatný ET nebo špatný tvar hliníku zevnitř a nevejde se do kola.




Jeremi
hvězdička
Příspěvky: 411
Registrován: So 21.11.2009, 15:19
Auto: C124 230CE
Místo/Bydliště: Praha - Chodov
Věk: 27
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: brzdy ze W124 na W201

Příspěvek od Jeremi » So 11.06.2016, 1:49

Přesně tak jak psal Fridrich , musí se dát ramena s nevýměnným kulovým čepem. Když tak neuděláš, tak při svěšeném kole to je v pořádku, ale jakmile bude auto na zemi , tak se rameno opírá o kotouč. Co se týče zadku , tak jsem před pár měsíci montoval na zadek třmeny s kotoučema z CLK 230Kompressor (W208) akorát jsem musel upravit štít za kotoučem.




Přemek Doležal
král hvězd
Příspěvky: 18903
Registrován: Pá 03.12.2010, 0:20
Auto: W 124, a jiná, a jiná...
Místo/Bydliště: Jihlava, Šafaříkova 28
Věk: 66
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: brzdy ze W124 na W201

Příspěvek od Přemek Doležal » So 11.06.2016, 22:18

Nevím....já mám ve 124 brzdy z 203 AMG, a nic mi nedře. =-o
http://premekdulik.rajce.idnes.cz/Brzdy_AMG_sjete./" onclick="window.open(this.href);return false;




TomasMB
hvězdička
Příspěvky: 304
Registrován: So 17.12.2011, 5:50
Auto: W201 - RTR ( . )( . )
Místo/Bydliště: Zlín
Stav: Offline

Re: brzdy ze W124 na W201

Příspěvek od TomasMB » Čt 28.07.2016, 23:15

JEKL napsal:Pánové budou pasovat 4 pístky z W124 320E s větranými kotouči a zadní z W124 T-model na W201 ? Díky
Popošlo to někam? Mám v plánu stejný swap a každé info dobré 007
Našel jsem že byl ještě drobný rozdíl mezi w124 čtyřpístky early a late viz obrazek. :stern:
Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.




kejb
král hvězd
Příspěvky: 5204
Registrován: Po 01.09.2008, 15:05
Auto: D, J, SWE, CZ...
Místo/Bydliště: Praha - východ
Stav: Offline

Re: brzdy ze W124 na W201

Příspěvek od kejb » Ne 31.07.2016, 11:47

nevim jak na kindera, nicméně na 124 mám čtyřpístky na normálních ramenech a nic mi nedře - nejmenší vzdálenost 1mm...




Jeremi
hvězdička
Příspěvky: 411
Registrován: So 21.11.2009, 15:19
Auto: C124 230CE
Místo/Bydliště: Praha - Chodov
Věk: 27
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: brzdy ze W124 na W201

Příspěvek od Jeremi » Ne 31.07.2016, 11:53

Na 4pístky jsou totiž dva rozměry kotoučů 294mm průměr a 25mm tloušťka a druhé 295mm průměr a 22mm tloušťka . Já tam mám 294/25 a na původních ramenech jsem udělal rýhu v kotouči , popojel jsem sotva 10 cm... Proto jsem tam musel dát sportline ramena :-/ + mám :stern: snížený o 40mm




kejb
král hvězd
Příspěvky: 5204
Registrován: Po 01.09.2008, 15:05
Auto: D, J, SWE, CZ...
Místo/Bydliště: Praha - východ
Stav: Offline

Re: brzdy ze W124 na W201

Příspěvek od kejb » Ne 31.07.2016, 16:15

Já mám tloušťku 25 + podložky pružin 3 cecky a nemám žádnej problém 007




Autor tématu
JEKL
hvězdička
Příspěvky: 344
Registrován: Pá 22.08.2008, 12:56
Auto: W201 a W208 ex W124
Místo/Bydliště: Blatná
Věk: 21
Stav: Offline

Re: brzdy ze W124 na W201

Příspěvek od JEKL » Ne 04.09.2016, 12:43

Konečně jsem se do toho pustil, dozadu pěkně pasují vetší brzdiče a kotouče z W124 T-model :) Plech za kotoučem jsem destruktivně sundal. Do budoucna přemýšlím, že bych přivedl k brzdám vzduch náporově, má cenu kupovat nový plech ? nebo tam není až zas tak nutný ? Klasické pakny a ovládání ruční brzdy bude vyndané.




Autor tématu
JEKL
hvězdička
Příspěvky: 344
Registrován: Pá 22.08.2008, 12:56
Auto: W201 a W208 ex W124
Místo/Bydliště: Blatná
Věk: 21
Stav: Offline

Re: brzdy ze W124 na W201

Příspěvek od JEKL » Ne 04.09.2016, 13:21

Netušíte někdo, jestli se dělá na zadní brzdič nějaká opravná sada ? Vím, že se prodávají komplet nové gumičky a manžety, ale budu potřebovat i takové ty ploché pružiny a čepy. Jde mi to to jestli ty čepy mohu při rozebírání poškodit, obávám se, že při vyklepávání bych mohl poškodit brzdič, což bych velice nerad. :'(




Autor tématu
JEKL
hvězdička
Příspěvky: 344
Registrován: Pá 22.08.2008, 12:56
Auto: W201 a W208 ex W124
Místo/Bydliště: Blatná
Věk: 21
Stav: Offline

Re: brzdy ze W124 na W201

Příspěvek od JEKL » Ne 04.09.2016, 13:26

Asi jsem našel ....http://www.bekas.cz/detail-zbozi/cepy-brzd-desek-qb1037 , tak snad bude takovou sadu dodávat i originál ATE :)




kejb
král hvězd
Příspěvky: 5204
Registrován: Po 01.09.2008, 15:05
Auto: D, J, SWE, CZ...
Místo/Bydliště: Praha - východ
Stav: Offline

Re: brzdy ze W124 na W201

Příspěvek od kejb » Út 06.09.2016, 10:05

ATE se dá normálně koupit:
https://mlparts.cz/autodily/mercedes-be ... tId=292725" onclick="window.open(this.href);return false;

Jinak o poškození brzdiče bych neměl obavy..i hodně zatuhlý kusy jdou vyklepnout.
Pokud budeš měnit gumičky, rozhodně se vyhni sadám typu Frenkit.



Odpovědět