Zasekla volant 190E
-
Autor tématu - hvězdička
- Auto: Mercedes-Benz
Zasekla volant 190E
Zdravím, zasekl se mi volant a nemůžu otočit spinackou do polohy abych ji vytáhl. Budiky jsou venku poradí někdo co mám dělat? Jsem docela bezradnej 😬😁
-
- hvězda
- Auto: Několikero
- Věk: 70
Re: Zasekla volant 190E
Demontuješ spodní kryt pod palubkou
Sundáš velký el.štekr ze spínačky, dle výbavy možná ještě jeden malý, u dýzla odpojíš podtlakové hadičky z chcíp ventilu
Povolíš svorku na krku v kterém drží spínačka na volantové tyči-sloupku volantu. ....klíč č.10
Odbrousíš kolíček v tomto krku-krk je černý, kolíček blejskavej, zespodu, a vyndáš spínačku ven
Co pak dál se spínačkou už je na tobě.
Sundáš velký el.štekr ze spínačky, dle výbavy možná ještě jeden malý, u dýzla odpojíš podtlakové hadičky z chcíp ventilu
Povolíš svorku na krku v kterém drží spínačka na volantové tyči-sloupku volantu. ....klíč č.10
Odbrousíš kolíček v tomto krku-krk je černý, kolíček blejskavej, zespodu, a vyndáš spínačku ven
-
- Administrátor
- Auto: W210 + 3 x W201 + B 200 CDI + Stardiag C3 + C5
- Věk: 61
dědku, zapomněl jsi říct, že ten štekr odpojíš pouze v poloze 1. jinak nejde ven ;) možná ještě pomůže, když si vyndá K.I. ;)PřemekD píše: ↑sob 05.08.2023, 22:25 Demontuješ spodní kryt pod palubkou
-
- hvězda
- Auto: Několikero
- Věk: 70
Máš pravdu, ale:
Jde ven, násilím.
---------------
Jsem na to myslel, a vzpomněl jsem si, jak se to dělá:
1. sundá se víčko ze zástrčky, demontují-vytáhnou se všechny dráty i s kontaktama-při odpojené baterce!!!, a spínačka se vyndá z auta. Až se odemkne, štekr se vyndá a dá opět dohromady. Je to hlavně o správném zpětném umístění drátů do správnejch dírek. :-!
2. sundá se víčko, a štípačkama se odstraní ty dvě západky v zástrčce...už navěky. Zásuvka se vyndá a víčko se zaklapne zpět. Musí jen dát pozor, aby dráty nevylezly ze svejch dírek. :'(
Jde ven, násilím.
---------------
Jsem na to myslel, a vzpomněl jsem si, jak se to dělá:
1. sundá se víčko ze zástrčky, demontují-vytáhnou se všechny dráty i s kontaktama-při odpojené baterce!!!, a spínačka se vyndá z auta. Až se odemkne, štekr se vyndá a dá opět dohromady. Je to hlavně o správném zpětném umístění drátů do správnejch dírek. :-!
2. sundá se víčko, a štípačkama se odstraní ty dvě západky v zástrčce...už navěky. Zásuvka se vyndá a víčko se zaklapne zpět. Musí jen dát pozor, aby dráty nevylezly ze svejch dírek. :'(
-
- legenda hvězd
- Auto: W210,S210,S124,MAN
- Věk: 52
Nebo se pozve zámečník který s tím drobným fíglem otočí a nic se nemusí rozdělávat kolem....jen chtěl odpojit baterku a pak si s tím hrál až s tím otočil a hned vyhodil zámek. Ale přiznám že to chce praxi a trpělivost. Sám to neumím,jen jsem odpojil baterku.