Auto vůbec nebrzdí - nádržka je plná.

Odpovědět

Autor tématu
Mikesh
hvězdička
Auto: W126 500SE

Auto vůbec nebrzdí - nádržka je plná.

Příspěvek od Mikesh »

Ahoj všichni. Mám problém na W126 500SE. Jednoho dne jsem prošlápnul pedál na podlahu a auto začalo hůř brzdit, brzdilo slabě, ale brzdilo. Doléval jsem radši po cestě jednou kapalinu, když se rozsvitila kontrolka brzd, ale dojel jsem. Auto jsem pak nechal s plnou nádržkou stát v garáži, že to budu řešit až bude čas.

Teď jsem chtěl autem vyjet ven a málem jsem ho rozbil o zeď. Auto nebrzdilo VŮBEC. Pedál nešel ani našlapat, přestože nádržka byla ještě od minula plná. Automat auto ihned rozjel a nebýt parkovací brzdy, vyřazení na N a následně na P, zcela jistě by se auto rozjelo do zdi. A to bohužel nepřeháním… tak špatné jsem to tedy nečekal.

Pod autem jsem si žádného většího fleku nevšimnul, ale podlaha je flekatá od oleje atd… těžko říct. Ale kdyby byla jen prasklá trubička, tak by to asi postupně vše vyteklo ven a nebyla by pořád ještě plná nádobka, ne? A hlavně by měl pořád asi trochu brzdit druhý okruh nebo se pletu?

Měl někdo podobnou zkušenost? Může to třeba dělat posilovač? Je tam už vidět nějaký stékanec koroze, ale netuším, zda to může mít souvislost. Brzdový válec?

Případně kdyby někdo znal někoho v Plzni, kdo by se na to podíval, tak budu rád.

PřemekD
kometa
Auto: Několikero
Věk: 71

Re: Auto vůbec nebrzdí - nádržka je plná.

Příspěvek od PřemekD »

Možná je posilovač plnej brzdovky...nic neobvyklého napříč všema značkama.

dako5
legenda hvězd
Auto: W210,S210,S124,MAN
Věk: 53

Příspěvek od dako5 »

Brzdový válec

PřemekD
kometa
Auto: Několikero
Věk: 71

Příspěvek od PřemekD »

Ano, a válec posilovače plnej brzdový kapaliny. Obé vyměnit!
Odpovědět