Brzdové trubky
-
Autor tématu - hvězdička
- Auto: toyota avensis d-cat,Mercedes w123 200d,Fiat Piagg
- Věk: 50
- Kontaktovat uživatele:
Brzdové trubky
Mám dotaz,jsou brzdové trubky ocelové nebo měděné. Mám na nich nánosy barev že to nepoznám. Zjistil jsem že mám ucpaný gumový hadice a nejsem si jist,rez či stáří gum. Díky
-
- vycházející hvězda
- Auto: ::W123:LF319B:W124:W210:309:608:313::
- Věk: 42
Re: Brzdové trubky
jaky tam kdo dal, takovy jsou. verit, ze jsou origo, je blahove :)
-
- kometa
- Auto: Několikero
- Věk: 71
Vyměň hadice, prožeň skrz to kapalini - alespoň půl litru, a neřeš. @}->--
Hadice, to je problém. FIAT dokázal hadice ucpat vlastním bordelem už v roce 1970 a dál, dnes to poserou mechnaici chytrejma kleštěma, když při výměně-opravě brzdice secvaknou hadici. To je její smrt, když ne hned, tak časem. :-!
Hadice, to je problém. FIAT dokázal hadice ucpat vlastním bordelem už v roce 1970 a dál, dnes to poserou mechnaici chytrejma kleštěma, když při výměně-opravě brzdice secvaknou hadici. To je její smrt, když ne hned, tak časem. :-!
-
Autor tématu - hvězdička
- Kontaktovat uživatele:
Tak postupně měním hadičky a první problém. Nepovolil jsem matici která je převlečená na trubce,je ohlodaná zdeformovaná WD prolitá a nic. Je nějaký nápad či nářadí jak to rozmontovat. Dobrá zpráva že půlku mám hotovou.
-
- hvězdička
- Auto: W123 230CE 2.3, M102.982
- Věk: 49
Zdar, tam to nikdy nejde. že se to musí nastříkat nějakým zázrakem asi říkat netřeba. Ale zcela určitě budeš potřebovat klíč na převlečný matky. Něco jako tohle. Tak snad jsi to moc nevožižlal :).
http://www.dovavanik.cz/klice-specialni ... id=2204555
http://www.dovavanik.cz/klice-specialni ... id=2204555
-
- kometa
Klepmpířský stiskací kleště, a když ani tak to nejde, tak je to třeba uřezat a udělat celý, tak jak se to má dělat. ]:->
Protože stejně je to celý v prdeli. @}->--
Tyhle klíče se po tom svezou jako po prdeli, už je ani neberu v těchto případech do ruky.
Hadicer šmik, vatočit z brzdiče, flexa rozbrousí převlečnou matku a během 2minut je to rozebraný. Najdu místo, kde už je trubka pod podlahou zdravá, tam to napojím novejma = celej zadek i s hadicema.
No pravda, nestojí to potom 36,- Kčs.... *jokingly* .... ale k čemu je auto bez brzd, potažmo bez STK, ptám se vás. *stop*
Matka je orezlá, tudíž už to není 11mm ale jen 10,4 a 40 let zarezlej spoj je nerozebíratelnej. :-!
Protože stejně je to celý v prdeli. @}->--
Tyhle klíče se po tom svezou jako po prdeli, už je ani neberu v těchto případech do ruky.
Hadicer šmik, vatočit z brzdiče, flexa rozbrousí převlečnou matku a během 2minut je to rozebraný. Najdu místo, kde už je trubka pod podlahou zdravá, tam to napojím novejma = celej zadek i s hadicema.
No pravda, nestojí to potom 36,- Kčs.... *jokingly* .... ale k čemu je auto bez brzd, potažmo bez STK, ptám se vás. *stop*
Matka je orezlá, tudíž už to není 11mm ale jen 10,4 a 40 let zarezlej spoj je nerozebíratelnej. :-!
-
- hvězdička
- Auto: W126 500SE
Trubku uřízneš a normálně na matku pak naboucháš ořech. Pokud je to ožvejkané od normálního klíče, můžeš zkusit nějaký mezirozměr v palcích, mně to třeba pomohlo.
Ale jinak jsou super pomocník ty klíče na převlečné matice, ty taky pomůžou. Bez nich bych na brzdové nebo palivové trubky radši normálním otevřeným klíčem nechodil, jinak poškodíš i zdravou matku.
Ale jinak jsou super pomocník ty klíče na převlečné matice, ty taky pomůžou. Bez nich bych na brzdové nebo palivové trubky radši normálním otevřeným klíčem nechodil, jinak poškodíš i zdravou matku.
-
- hvězda
- Auto: W116, 2x W126, Волга 21, Audi 100
Když jdu měnit hadici, vždy to jistí cca 5m brzdového potrubí ATE, pertlovací přípravek, kastlík plný holendrů, spojek, odvzdušňováků , plíškú z pérové oceli na místo spoje hadice/trubka , kde se to tím ustavuje a řezáček na trubky ! ne pilkou ani flexou , bo piliny se pak někam dostat , nadělají paseku. A vždy při výměně kapaliny nejprve odsaju komplet nádobku co to jde a pak nejprve vyměním bláto ve spojce za kapalinu a pak v brzdách komplet a je to ok. Nikdy nehoním zvodnatělý sajrajt z nádobky do brzd a nemíchám ho s novou brzdovkou , kterou plním do soustavy víc, než je nevyhnutelné minimum.
-
- kometa
Jo, tak nějak je to. *thumbs up*
-
Autor tématu - hvězdička
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si koupil ty převlečené klíče a super jsem vůbec nevěděl že něco je *thumbs up* Rozhodl jsem se že vyměním už všechno, hadice,trubky, třmeny atd..Přece jen jsou to brzdy. Jsem překvapený že ty šrouby jdou překvapivě krásně povolit.