Nouzový režim 2.2 CDI - přetlak

Autor tématu
the_miracle
hvězdička
Auto: CLK W209, 2.2 CDi, 110 kW, 2006
Věk: 44
Kontaktovat uživatele:

Re: Nouzový režim 2.2 CDI - přetlak

Příspěvek od the_miracle »

Díky. Napadá mě ještě jeden dotaz. Je nějaká možnost jak zjistit, jestli není auto načipované? Evidetně se totiž někdo vrtal v SW převodovky, protože mám možnost volit agility mode, i když ho tato převodovka standardně nemá. Takže bych se vůbec nedivil, že by se někdo vrtal i v sw motoru. Je šance, jak to přes xentry zjistit? Jako nepřipadá mi, že by to byl nějaký trhač asfaltu. Těch 110 kw podle mě odpovídá. Ale těžko soudit.

PřemekD
legenda hvězd
Auto: Několikero
Věk: 73

Příspěvek od PřemekD »

Vše zjistí origo dignastika.

Autor tématu
the_miracle
hvězdička
Kontaktovat uživatele:

Je tu někdo z Prahy nebo okolí, kdo se tomuto věnuje a dokázal by udělat kvalitní diagnostiku?

https://i.ibb.co/gLzmPXRP/motor-verze.jpg

Jinak tu chybu jsem asi ve čtvrtek smazal a za včerejší jízdy se nenacetla, protože dnes tam není. Možná plaším zbytečně. Včera jsem jel domu za světla a to kouř není vůbec vidět. Asi je to normální, že při ostřejší akceleraci to trochu zakouri, což je pak za tmy vidět jako mlha, když za mnou někdo jede. V tomto jsem fakt děsný autista :-).

PřemekD
legenda hvězd

Příspěvek od PřemekD »

Ve světlech za tebou jedoucího autaa je vidět sebemenší čmoudík.
Takže asi klíííd.

Autor tématu
the_miracle
hvězdička
Kontaktovat uživatele:

Díky. Koukal jsem pro zajímavost na hodnotů vstřiků - na to si ještě troufnu :-). Našel jsem, že korekce by měly být ideálně do 2 mm3, maximálně do 4 mm3, to tedy vypadá, že bude v pořádku. Tohle je na volnoběh, zahřátý motor, ale nemění se to ani při prošlápnutí plynu. Jinak je to po jízdě cca 15 km, zahřátý motor.

https://i.ibb.co/TxyMzP9Q/vst-iky.jpg

Jo a ty otáčky, alespoň u teplého motoru nekolísají, respektive se pohybují mezi 777 - 782 rpm. Což bude v pořádku. A u studeného motoru může mít vliv na kolísání asi vyšší odběr elektřiny třeba u příhřevu, že? Jinak vliv má i pootočení volantu, když sepne servo, ale i tak to kolísnutí bylo mezi 750-800 rpm.

Z tohoto bych usoudil, že EGR otevírá v pořádku:
EGR

A tady regulace vysokého tlaku, z toho ale se svými znalostmi moc nevyčtu.
regulace tlaku

Waterfall
kometa
Auto: W124 300E-24, S204 180 Kompressor
Věk: 42

Příspěvek od Waterfall »

Za většinu kolísání otáček většinou můžou vstřiky. Stačí, když jsou mezi nima velký rozdíly, i když absolutní hodnoty jsou v pořádku. Není pravda, že 4mm3/ zdvih je ještě OK. To už si vážně koleduješ o díru v pístu (osobní zkušenost a to se hodnoty na dvou injektorech jen blížily ke 2mm3).
Nejlepší je opravdu zajít za někým s pořádnou diagnostikou a znalostma. Do Mělníka to zas tak daleko nemáš.
Btw., po odpojení váhy se zapojí celkově náhradní program a pevné hodnoty. Běh na volnoběh se srovná, ale to ještě neznamená, že na vině byla váha. Zkrátka existují určitý zažitý mýty...

PřemekD
legenda hvězd

Příspěvek od PřemekD »

Stačí připojit hadičkovou zkušebnu, a hned vidíš.
Jak říká pan Žák, když jsou trysky v prdeli, nastartuješ, a než se dojdeš podívat, už to teče vrchem. :-!
Když u toho stojíš, párkrát to protůruješ, a čekáš, až se vůbec nafta v hadičkách začne pohybovat, je fšechno Oukej. *drink*
...i bez diagnostiky.

Autor tématu
the_miracle
hvězdička
Kontaktovat uživatele:

No, podle diagnostiky jsou ty otáčky v pořádku. Tady dávám video, proč jsem o tom kolísání uvažoval:
Otáčky

Ale evidentně to podle diagnostiky prostě nekolísá - předpokládám, že 5 otáček za minuty rozdíl je v pořádku.

A ty korekce vstřiků, chápu, že to není průkazné k tomu, že bych mohl říct, že ten vstřik je určitě v pořádku, ale myslím, že se na základě toho dá vyloučit, že by byl určitě špatný.

Jinak do Mělníka to daleko nemám.
Odpovědět