Tak aktualizujem opravu. Včera bol mercedes v autorizáku v Trnave. Dali mi tam zľavu na diel + zľavu na prácu. Takže to tam aj vymenili. Cena 424e komplet materiál + výmena. Podľa tabuliek je na to treba 2.5normohodiny na výmenu toho posúvača pásu.
w140 kúpa
-
vinicpp
Autor tématu - hvězdička
- Auto: Mercedes w140, 500SEL,, Range Rover L322, Golf 4
Re: w140 kúpa
-
eMBéčko
- hvězda
- Auto: C124 E320 1994, Getrag
- Věk: 67
Ahoj! Docela by mě zajímalo, jak se mekánici tváří, když jim na dílnu přijede mamut - jestli jsou nadšení nebo mají kyselé ksichty...? :)
-
vinicpp
Autor tématu - hvězdička
Môžem povedať z vlastnej skúsenosti, že mám pozitívne odozvy. Samotní prijímací technici sa z toho auta tešia a vety typu "toto je ešte poriadny mercedes" alebo "tento prežije aj nové ESKO" sú uplne bežné vety. Sám sa čudujem že ma poznajú podľa auta, lebo ked vkročím do kancelárie tak hlášky typu " aaaa mamut".. A ked som sa spýtal či nemajú žiadnu robotu že si toto pamatajú, tak mi odpovedali že takéto autá už veľmi na servis nechodia. A musia si to pamatať pretože za tok 2025 som bol na servis s autom myslím iba 2x tento rok. 1x ked mi menili ten vákuový zámok na dverách lebo fučal ked som odmokol centrál, a druhý krát včera s tým posúvačom pásu. Takže celkom zriedka. ALE to auto sa proste zapíše do pamate :D
A mechanici nemyslím že by nadávali, pretože tie autá sú robené celkom logicky.. a netreba rozobrať predok auta aby vymenili žiarovku ako to dnes nemálo aut vyžaduje.
-
PřemekD
- legenda hvězd
- Auto: Několikero
- Věk: 73
Mamut je jen oteklej Mercedes, ale na svou dobu dobrý auto. @}->--
Krom jedný dost podstatný věci: elektického svazku. A to se netýká pouze benzínů, kde u V12 stojí ty tři svazky přes kilo, když má auto cenu 50,-, ale i dýzl. :'(
Taková kontrola vstřiků a nějaké drobné práce kolem motoru mohou vyústit v umrtvení elektrických funkcí...vlastní zkušenost.
A pak vysvětlujte majiteli, který s autem normálně přijel, že to sice vrčí, ale nic nefunguje, protože opadala izolece z vodičů a ty se navzájem zkratují.
- Vy jste mi to pane rozbil.
- Nerozbil, prostě to tak je.
...... a pak jsou z toho jen nepříjemnosti. Takže Mamouth ke mě už nesmí. HOWG. :-!
Krom jedný dost podstatný věci: elektického svazku. A to se netýká pouze benzínů, kde u V12 stojí ty tři svazky přes kilo, když má auto cenu 50,-, ale i dýzl. :'(
Taková kontrola vstřiků a nějaké drobné práce kolem motoru mohou vyústit v umrtvení elektrických funkcí...vlastní zkušenost.
A pak vysvětlujte majiteli, který s autem normálně přijel, že to sice vrčí, ale nic nefunguje, protože opadala izolece z vodičů a ty se navzájem zkratují.
...... a pak jsou z toho jen nepříjemnosti. Takže Mamouth ke mě už nesmí. HOWG. :-!
-
vinicpp
Autor tématu - hvězdička
Premku - a to taký svazek má i to moje pietikilo? Tento rok som menil komplet sviečky + 8x cievky - pretože sa mi zdalo že to trochu vynechávalo. Samozrejme blbla jedna cievka a tak som dal vymeniť všetky. Ale tie káble vyzerajú fajn. Možno to už niekto menil, ale ja mám auto od roku 2011 a nemenil som to nikdy.PřemekD píše: ↑úte 25.11.2025, 21:36 Mamut je jen oteklej Mercedes, ale na svou dobu dobrý auto. @}->--
-
Balda
- hvězda
Mamuti jsou dneska drazsi nez mladší eska. Pokud bych musel svazek po 30 letech menit, tak to udelam na dalsich 30 let bez mrknuti oka. Ale ze nemam jeste 60000km, tak myslim, ze to snad nehrozi.
Taky mi neco v motoru blblo, ale pak jsem to protahnul po dalnici par set kilometru a srovnalo se to. Nemel jsem technickou, tak to pul roku stalo. Asi nejaka oxidace na svicce. Nevěděl sem ze ma kazda svoji civku. Dobra informace. Pristi rok to taky udelam
Taky mi neco v motoru blblo, ale pak jsem to protahnul po dalnici par set kilometru a srovnalo se to. Nemel jsem technickou, tak to pul roku stalo. Asi nejaka oxidace na svicce. Nevěděl sem ze ma kazda svoji civku. Dobra informace. Pristi rok to taky udelam
-
PřemekD
- legenda hvězd
- Auto: Několikero
- Věk: 73
Ano, levý, pravý centrální, takže 3ks. ]:-> :-@vinicpp píše: ↑stř 26.11.2025, 9:21Premku - a to taký svazek má i to moje pietikilo? Tento rok som menil komplet sviečky + 8x cievky - pretože sa mi zdalo že to trochu vynechávalo. Samozrejme blbla jedna cievka a tak som dal vymeniť všetky. Ale tie káble vyzerajú fajn. Možno to už niekto menil, ale ja mám auto od roku 2011 a nemenil som to nikdy.PřemekD píše: ↑úte 25.11.2025, 21:36 Mamut je jen oteklej Mercedes, ale na svou dobu dobrý auto. @}->--
Tak BACHA na to, pokud možno Nesahat!!! :'(