M272- nestartuje

Odpovědět

Autor tématu
martykuce
hvězdička
Auto: Mercedes-Benz W124 300CE
Věk: 31

M272- nestartuje

Příspěvek od martykuce »

Čau, chtěl bych se zeptat ohledně W211 E280 rok 2006 facelift je to M272 170kw. Auto mam přes půl roku, najeto má teď 209k. Koupil jsem ho protože ve 180 udělal někdo rozvody mám i origo faktury na materiál a staré rozvody k tomu. Nicméně během toho půl roku nebyl žádný problém jen dvákrát výpadek na nějakém válci zapalovaní tak jsem dal dvě cívky a byl klid. Zhruba měsíc dva dozadu se mi, ale při jízdě domů zničeho nic rozvítily snad všechny kontrolky a nejspíš to padlo do nouze neukazovalo to otáčky ani teplotu a blbě to samozřejmě řadilo. Myslel jse, že umřela baterka (10let stará) dal jsem baterku všechno smazal a po dvou dnech se to stalo znovu. Od té doby nejezdím a zkoušel jsem všechno možný hledat na fórech atd. Jediné co jsem našel tak solenoidy na vačkách, když se odpojil konektor byl uvnitř trochu mastný tak jsem objednal všechny čtyři + nejaké bajpásy k tomu na propojení aby se případně nedostal olej do jednotky. Konektory u jednotky jsou v pořádku tam mastnota nebyla nicméně po tom to zase cca dva dny jelo normálně a pak se to znova rozsvítilo. Od té doby jsem zkoušel hledat třeba nejakou korozi u nějakých konektorů ale nic jsem nenašel. Momentálně teď přes diagnostiku mi to vůbec nevyhledá ECU napíše pouze žádný systém nenalezen. Chtěl jsem se teda zeptat jestli někdy někdo něco podobného neřešil, že by úplně odešla jednotka. Jinak do jednotky napájení jde a když auto jestě startovalo tak dobíjí taky v pořádku, ale momentálně jak to nevidí jednotku už nenastartuje. Přidám ještě pár fotek z diagnostiky( to šla ještě jednotka ještě načíst).

Předem všem moc děkuji za případné nápady.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

PřemekD
legenda hvězd
Auto: Několikero
Věk: 73

Re: M272- nestartuje

Příspěvek od PřemekD »

Necháš to diagnostikovat někomu, kdo má origo přístroj a rozumí tomu. *stop*
..... jsou tady tací.... @=

prcek
vycházející hvězda
Auto: W123 280CE

Příspěvek od prcek »

Umřít mohlo ledasco, bez funkčních a vzájemně po CANu komunikujících jednotek spínačka+klíč, motor, volič automatu a převodovka to prostě nenastartuješ. Ke každé té jednotce se musíš diagnostikou dostat. Možná jen koroze konektorů, CAN spojovačů.

Waterfall
kometa
Auto: W124 300E-24, S204 180 Kompressor
Věk: 42

Příspěvek od Waterfall »

Tahleta závada je relativně známá věc u všech aut s nervovým systémem CAN. Padá komunikace, příčin může být několik.
1. vadná některá jednotka - šluslý komunikační šváb shazuje komunikaci, protože spadne napětí
2. vykorodované štekry u terminačních rezistorů
3. vlhkost jednotce SAM (obvykle zadním)
Samozřejmě i nějaký prodřený kabel atd.
Diagnostický přístroj tady už moc nezmůže a musí nastoupit opravdový autoelektronik s osciloskopem, který zkontroluje průběh paketů a zejména jejich vzájemné úrovně. Popravdě, najít problém je někdy na dlouho, zrovna ve 211 je těch jednotek hoooodně všude možně a dělat to může kterákoli. Takže prostě jen napíchlej škopek a postupné odpojovaní všeho, co je na CAN-u. Taky kontrola všech terminačních odporů (a že jich tam taky je)...
Elektromagnety si měnil úplně zbytečně...a popravdě, tuhle závadu moc nezávidím. Je to řešitelný, ale někdy je to fest drahý, protože hodiny... :'(
Někdy závada odejde sama s tím, že se auto uvnitř pořádně prohřeje a vysuší...
A ano...zlatý piáno...
Odpovědět