Stránka 1 z 5

Platí ještě "osoba blízká" ?

Napsal: úte 17.12.2013, 21:13
od Strosek
Jel jsem nedávno jednou obcí, o které vím, že tam pořizují krásné fotky některých aut.
Jenže jsem se zakecal, ono je to taková menší past tam - obec je za táhlým kopcem,...
no a nechal jsem jet auto setrvačností trochu rychleji než je nově předepsáno :x

Včera mi přišel Liebesbrief s krásnejma fotkama mýho auta - za volantem seděl nějakej mentál = není pochyb, byl jsem to já o:-) .

Tak bych chtěl, jestli to ještě umožňuje zákon, uplatnit to kecání o osobě blízké,....

Ale slyšel jsem, že už to není možné.

Nevíte prosím někdo jak to je ?

Re: Platí ještě "osoba blízká" ?

Napsal: úte 17.12.2013, 21:15
od ondra80
Mělo by to být tak, že to použiješ, zaplatíš pokutu a bude to bez bodů.

Re: Platí ještě "osoba blízká" ?

Napsal: úte 17.12.2013, 21:30
od dawider5
podle toho co jsem pochytil,se bud přiznáš máš to s body,nebo použiješ osobu blízkou a zaplatíš co sem slyšel tak 10 litrů..

Re: Platí ještě "osoba blízká" ?

Napsal: úte 17.12.2013, 22:03
od K2
auto jsi neridil člověka na fotce neznáš - co mas delat? At se snazej...nemas koho udat.

Re: Platí ještě "osoba blízká" ?

Napsal: úte 17.12.2013, 22:04
od ondra80
No ale! 10t? To nééééé! Naopak, dnes to řešej docela zajímavě, že tě obešlou, chtěj třeba rovnou 600,- a ať se dostavíš. No a jen blbec by to dnes nezaplatil, ne?

Re: Platí ještě "osoba blízká" ?

Napsal: úte 17.12.2013, 22:12
od miluna
hlavně do toho prosímtě netahej ,,osobu blízkou,, jestli máš čas a chuť najdi si D-Fens FSM prostuduj a bojuj, jestli ne, zmačkej čepici a zaplať.

Re: Platí ještě "osoba blízká" ?

Napsal: úte 17.12.2013, 22:23
od Strosek
Oni píšou: Povinností provozovatele vozidla dle § 10 odst. 3 zákona o silničním provozu je zajistit, aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovena tímto zákonem.

- jinými slovy, mou povinností je celou dobu dohlížet na řidiče, kterému jsem půjčil auto = letět nad ním vrtulníkem a vysílačkou ho případně upozornit, ( že mluví do vysílačky) že jede rychlostí vyšší, než je povolená maximální v obci, k jejíž hranici se zrovna přibližuje.

Re: Platí ještě "osoba blízká" ?

Napsal: úte 17.12.2013, 22:32
od Strosek
Správé je: udělal jsem přestupek, tak za to prostě zaplatím

Ale já nechci. *drink*

Kdo určí, co je pro mě adekvátní trest ? Já vyžaduji trest smrti !!! :-$
A pak - ať mi to teda nějak prokážou, když píšou, že je jednoznačně prokázáno = prej "přestupek je průkazně zdokumentován".

Co si za ty peníze ta obec - její starosta k sobě domů koupí ? Kdyby aspoň koupili lepší optiku do tý kamery. Nebo tak něco. Ale to ne - starosta to hned musí rozkrást. :D
- dělám si srandu, asi to zaplatím - jako provozovateli vozidla mi asi nic jiného nezbyde o:-) kuu.va

Re: Platí ještě "osoba blízká" ?

Napsal: úte 17.12.2013, 22:34
od miluna
prekluze?

Re: Platí ještě "osoba blízká" ?

Napsal: úte 17.12.2013, 22:42
od Strosek
miluna píše:prekluze?
Ich verstehe nicht. :-$

Re: Platí ještě "osoba blízká" ?

Napsal: stř 18.12.2013, 9:51
od hyjena
miluna píše:hlavně do toho prosímtě netahej ,,osobu blízkou,, jestli máš čas a chuť najdi si D-Fens FSM prostuduj a bojuj, jestli ne, zmačkej čepici a zaplať.
moje řeč dfens to má popsaný dobře
Žádná osoba blízká nikdy nebyla, není a ani nebude...
jedná se o nepodání vysvětlení ;)

Re: Platí ještě "osoba blízká" ?

Napsal: stř 18.12.2013, 10:29
od Strosek
Tak jsem zmačkal čepici, sklopil krovky, srazil patky a zadal příkaz k úhradě.

http://auto.idnes.cz/osoba-blizka-konec ... tomoto_fdv" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Platí ještě "osoba blízká" ?

Napsal: stř 18.12.2013, 11:02
od Mysak230E
Ty vole to jsou rady zase od místních znalců.............

Normálně dojdeš na úřad, na hlavu si vysypeš popel a navrch chcíplýho netopýra a automaticky když se přiznáš je to bez bodů a nejnižší cenovka pokuty...........

Re: Platí ještě "osoba blízká" ?

Napsal: stř 18.12.2013, 12:31
od miluna
miluna píše:hlavně do toho prosímtě netahej ,,osobu blízkou,, jestli máš čas a chuť najdi si D-Fens FSM prostuduj a bojuj, jestli ne, zmačkej čepici a zaplať.
nechápu, co se na tom panu myšákovi nelíbí, rady jsou naprosto jasné, pro někoho snad nepochopitelné ale co už.

Re: Platí ještě "osoba blízká" ?

Napsal: stř 18.12.2013, 13:23
od enougher
Já to dělám tak že necham pokuty se mnou řešit jako s provozovatelem nikoli řidičem. Zaplatim pokutu a je to bez bodu.