Fórum bylo aktualizováno, pro více informací mrkněte sem: viewtopic.php?f=10&t=70529

Grafika se bude postupně za provozu měnit - není potřeba psát stále dokola stížnosti že je to hnusný. Je to výchozí vzhled phpbb systému.

Carsoft


Autor tématu
JirkaK
vycházející hvězda
Příspěvky: 500
Registrován: Čt 31.07.2008, 21:22
Auto: C200T
Místo/Bydliště: Královéhradecký kraj
Stav: Offline

Carsoft

Příspěvek od JirkaK » Stř 08.07.2009, 19:27

Zdravím všechny.
Zajímalo by mě, jaká je vazba programu Carsoft 7.4 k diagnostickým interfejsům. Existují dvě provedení, levný bez multiplexeru a dražší s vestavěným multilexerem a mikropočítačem. Přiklad třeba zde:
http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=22" onclick="window.open(this.href);return false;
Na Aukru je ten levnější s upozorněním, že neobsahuje key generator:
http://www.aukro.cz/item676974088_diagn ... rsoft.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Je někdo schopný a ochotný tuhle větu vysvětlit? Znamená to, že při spuštění odešle program do převodníků kódové slovo a bez patřičné odezvy se nespustí?




Zviratko
hvězdička
Příspěvky: 193
Registrován: Čt 31.07.2008, 20:32
Auto: Velké
Místo/Bydliště: Praha
Věk: 37
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Carsoft

Příspěvek od Zviratko » Stř 08.07.2009, 20:17

podle me tim chtej rict ze si bud carsoft k tomu koupis nebo ukradnes ale neni soucasti dodavky... je to debilne prelozeny

kazdopadne mi to prijde drahy

me dorazi za cca tyden tohle:

https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16919" onclick="window.open(this.href);return false;

takze pak muzu hodit reference jestli a jak to funguje




Fusion
legenda hvězd
Příspěvky: 2931
Registrován: Čt 31.07.2008, 11:16
Auto: C280 '94, BMW e30 m50b25 '87, pežit prdner
Místo/Bydliště: Brno
Stav: Offline

Re: Carsoft

Příspěvek od Fusion » Stř 08.07.2009, 21:35

Bacha na ty polský. Někde sem četl, že je tam má být jaksi několik "linek" a ty levný mají jen jednu. Takže nebude pracovat všechno, třeba info o ABS, ale prej to jde vyřešit nějakým přehazováním drátků v tom konektoru, což je na prd. Navíc to prý spolupracuje jen s noťasem IBM T23 s COM portem, podle mě asi i další podobný modely, ale těžko říct.

Edit: jo tohle je vono "MB 38 pin connection cable (all K-Lines wired)" - takže to by mělo být OK.
Dej pak vědět jak to pracuje. A jakej notebook použiješ?




Autor tématu
JirkaK
vycházející hvězda
Příspěvky: 500
Registrován: Čt 31.07.2008, 21:22
Auto: C200T
Místo/Bydliště: Královéhradecký kraj
Stav: Offline

Re: Carsoft

Příspěvek od JirkaK » Čt 09.07.2009, 19:15

Mě v tuhle chvíli zajímá, co stojí za větou v inzerátu, že daný převodník neobsahuje key generator. Neboli jestli ten převodník nemá fungovat zároveň jako hardwerový klíč.
Polopaticky - čistě teoretická modelová situace:
Carsoft naprázdno běží, samozřejmě hlásí nepřipojený kabel. A co se stane, když připojím daný převodník, 1)bez multiplexu a za 2) s multiplexem. Aby se to neprojevilo jen změnou hlášky na "invalid key". Potom by samozřejmě nemělo smysl takový převodník vůbec kupovat.
Jinak bez multiplexeru je datová linka zapojena na pin k ŘJ motoru, a když by bylo potřeba diagnostikovat něco jiného, musela by se ručně přepojit.
diag_socket.pdf
Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.




oukejs
hvězdička
Příspěvky: 104
Registrován: Po 01.09.2008, 21:28
Auto: W211 270CDi ´03 & W123 240TD ´78
Místo/Bydliště: Valmez
Stav: Offline

Re: Carsoft

Příspěvek od oukejs » Pá 10.07.2009, 19:23

Zviratko napsal:podle me tim chtej rict ze si bud carsoft k tomu koupis nebo ukradnes ale neni soucasti dodavky... je to debilne prelozeny

kazdopadne mi to prijde drahy

me dorazi za cca tyden tohle:

https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16919" onclick="window.open(this.href);return false;

takze pak muzu hodit reference jestli a jak to funguje
myslim si to same.... a jak sem se dival na net, tak to co sis objednal stoji kolem dvou litrů s poštou a někteří lidi to na českých aukčních serverech prodávají i za víc :-! nicméně až Ti dojde, určitě napiš, jak to funguje, taky o něčem podobném uvažuju ;)




kraken331
hvězdička
Příspěvky: 15
Registrován: Po 02.03.2009, 17:08
Auto: mercedes benz w202 250,TD
Stav: Offline

Re: Carsoft

Příspěvek od kraken331 » Ne 12.07.2009, 16:27

Carsoft MB software mam ak chces uploadnem ti ho




Zviratko
hvězdička
Příspěvky: 193
Registrován: Čt 31.07.2008, 20:32
Auto: Velké
Místo/Bydliště: Praha
Věk: 37
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Carsoft

Příspěvek od Zviratko » Ne 12.07.2009, 17:57

carsoft si sezenu, to neni podle me problem... a k tomu mymu by "nejakej" software mel byt

nicmene je to prave o tom multiplexoru - ja teda nechci prehazovat piny v konektoru abych moh diagnostikovat neco jinyho, chci aby to zacvakalo relatkama a precetlo :) jinak bych si to moh vyblikat LEDkou taky a nepotrebuju na to krabicku




Zviratko
hvězdička
Příspěvky: 193
Registrován: Čt 31.07.2008, 20:32
Auto: Velké
Místo/Bydliště: Praha
Věk: 37
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Carsoft

Příspěvek od Zviratko » Út 14.07.2009, 15:57

tak mi ta diagnostika uz dneska dorazila :) docela dobry na to ze to v patek teprve poslali z hong-kongu :)

jsou k tomu vsechny kabely zda se, krabicka... a CDcko s carsoftem vcetne cracku :D kluci cinsky jsou sikovny :)




oukejs
hvězdička
Příspěvky: 104
Registrován: Po 01.09.2008, 21:28
Auto: W211 270CDi ´03 & W123 240TD ´78
Místo/Bydliště: Valmez
Stav: Offline

Re: Carsoft

Příspěvek od oukejs » Po 20.07.2009, 6:05

no a co si zjistil? jak to jede?




Ripper
hvězdička
Příspěvky: 18
Registrován: Út 09.12.2008, 19:55
Auto: W211 320 CDI
Místo/Bydliště: Kyjov, Ostrava
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Carsoft

Příspěvek od Ripper » Pá 24.07.2009, 15:10

No taky by mě to zajímalo! =-o :stern:




Zviratko
hvězdička
Příspěvky: 193
Registrován: Čt 31.07.2008, 20:32
Auto: Velké
Místo/Bydliště: Praha
Věk: 37
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Carsoft

Příspěvek od Zviratko » Pá 24.07.2009, 15:21

uz jsem s tim delal dve auta, 600SEL a 400E

funguje to hezky, akorat u LH-Jetronicu to neumi live data (prutok vzduchu, teploty...)
je tam spousta a spousta systemu (zkratek) ktery ani nevim co znamenaj, nemel jsem cas udelat komplet vsechno (to trva dobre pul hodiny nez to projede)

ale chyby to umi nacist a vymazat (v pripade 600SEL to ukazalo neco u prevodovky - ktera opravdu moc neradila a ty chyby tomu odpovidaly), u 400E to ukazalo historicky chyby ktery se po vymazu uz neukazaly

takze zatim jsem zkousel systemy - LH, Airco, EGS, ABS/ASR.

Treba u mamuta to nenacetlo vzduchovej podvozek - ale nevim jestli to ma jit nebo nema, a jestli se to nemusi uvest do test modu podobne jako treba 4Matic...

takze pokud nekdo potrebuje vymazat chybu airbagu, vymazat adaptaci prevodovky, vymazat servisni intervaly a podobny veci - za 2000 je to super

jeste to chci zkusit na vic autech, hodilo by se nejaky HFM...

jedina zavada ve zpracovani na kterou jsem narazil - vzal jsem trochu vic za kabel u analogovyho kabelu (3 kabely s koncovkama) a koncovka mi zustala v ruce - cinan tam pajkou dal malo cinu a ja za to blbe zatah. Ale elektronicky to funguje v pohode.

pokud nekdo chcete pichnout auto, rad si pohraju a ukazu :)




Zviratko
hvězdička
Příspěvky: 193
Registrován: Čt 31.07.2008, 20:32
Auto: Velké
Místo/Bydliště: Praha
Věk: 37
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Carsoft

Příspěvek od Zviratko » Pá 24.07.2009, 15:34

jo a jeste jedna vec, jede mi to na standardnim notebooku s USB-serial redukci, ve vmware (protoze pouzivam linux a soft je pro windows), celkem no problem kdyz clovek ma spravny ovladace na tu redukci...

T23 je potreba na star diagnosis (ta se prodava jako pevnej disk s nainstalovanou diagnostikou + kabely), a je to cenove fakt trochu jinde...




Ripper
hvězdička
Příspěvky: 18
Registrován: Út 09.12.2008, 19:55
Auto: W211 320 CDI
Místo/Bydliště: Kyjov, Ostrava
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Carsoft

Příspěvek od Ripper » Pá 24.07.2009, 18:22

Já bych to chtěl na diagnostiku W210 a novější. S tím by taky neměl být problém, že?




Fusion
legenda hvězd
Příspěvky: 2931
Registrován: Čt 31.07.2008, 11:16
Auto: C280 '94, BMW e30 m50b25 '87, pežit prdner
Místo/Bydliště: Brno
Stav: Offline

Re: Carsoft

Příspěvek od Fusion » So 25.07.2009, 0:39

Tak to je super. Aji digitální klimy by to mělo umět číst že?
Ta vestavěná diagnostika je nepřehledná.




Autor tématu
JirkaK
vycházející hvězda
Příspěvky: 500
Registrován: Čt 31.07.2008, 21:22
Auto: C200T
Místo/Bydliště: Královéhradecký kraj
Stav: Offline

Re: Carsoft

Příspěvek od JirkaK » So 25.07.2009, 11:07

https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16919" onclick="window.open(this.href);return false;
Zkuste mi prosím někdo srozumitelně vysvětlit, jak se to platí. Dík
Na vysvětlenou - angličtina je pro mě španělská vesnice a o paypalu mám jen nějaké matné tušení že se přes něj dá nějak platit. Raději bych nějaký klasický bankovní převod.
Nebo kdyby někdo odsud objednával, jestli by byl té dobroty a za přiměřenou odměnu vzal i pro mě.



Odpovědět